Restauracja

Mamy zaszczyt zaprosić naszych gości do wypróbowania specjałów kuchni woszczyckiej, serwowanych przez najwyższej klasy mistrzów kuchni oraz doskonale wyszkolonych kelnerów.

Racząc swoje podniebienie wykwintnymi potrawami mogą Państwo podziwiać piękno wystroju XVIII-wiecznej sali restauracyjnej.

Dysponujemy również salą kawiarniano-barową z budzącym zachwyt drewnianym barem, zaopatrzonym w alkohole całego świata.

Uroku zabytkowemu dworowi dodaje również winiarnia, w której smakosze mogą degustować wiele gatunków win. Po godz. 22:00 zapraszamy gości do nocnego baru znajdującego się w winiarni.

 

Bogatą ofertę usług świadczonych przez naszą restaurację uzupełniają bankiety, eventy biznesowe, spotkania towarzyskie, przyjęcia rodzinne i konferencje. "Dwór Szczepańskich" poleca również swoje usługi w zakresie cateringu.

Do naszej restauracji zapraszamy codziennie od godziny 12:00 do 23:00 lub ostatniego gościa.

W sprawie rezerwacji stolików oraz rezerwacji grupowych prosimy o kontakt.

W naszym menu

Zapraszamy na wykwintną, pyszną, polską kuchnię. Nasze potrawy pieszczą nawet bardzo arystokratyczne podniebienia. Sekret tkwi w wierności tradycji dobrej kuchni. Zapraszamy do zapoznania się z naszym menu:

ZAKĄSKI GORĄCE

  • Smażone krewetki po prowansalsku
  • Żabie udka w puchu naleśnikowym
  • Smażony bakłażan z mozarellą
  • Ciepłe plasterki kaczki z sosem żurawinowym
  • Borowiki w śmietanie
  • Kurki w śmietanie

ZUPY

  • Zupa szafranowa z małż z dodatkiem anyżówki
  • Zupa - krem z pomidorów aromatyzowana świeżą bazylią
  • Starorosyjska zupa "Soljanka"
  • Staropolski żurek z jajkiem i kiełbasą
  • Zupa cebulowa z grzankami i serem
  • Orginalna włoska zupa "Minestrone"
  • Zupa-krem z brokuł z dodatkiem raków
  • Lane kluseczki na rosole
  • Zupa szpinakowa z jajkiem

SAŁATKI / SALADS

  • Liście szpinaku ze smażonymi kurkami i boczkiem
  • Sałatka z krabów i avocado z sosem marie rose
  • Sałatka z pieczonej polędwicy wołowej z sosem dijon
  • Sałatka dworska (wybór sałat i warzyw skropione ziołowym dresingiem)
  • Pomidor i ser mozarella z sosem z bazylii
  • Sałatka grecka
  • Deska serów

DANIA RYBNE

  • Gotowana sola z krewetkami i sosem paprykowym
  • Zapiekana sola z pomidorami, serem mozarella na makaronie Tagliatella i sosem Bazyliowym
  • Smażony filet z pstrąga obsypany migdałami podany z ryżem, warzywami z grilla i sosem balsamiko
  • Smażony filet z łososia z ziemniakami, warzywami i sosem szafranowym
  • Smażona sola z estragonem na duszonym selerze z ziemniakami, warzywami i sosem frutti di mare
  • Gotowany filet z łososia 'Beluve' podany z ziemniakami purre, szparagami i sosem krewetkowym

DANIA MIĘSNE

  • Polędwica 'Romanow' z grilla z ziemniakami po polsku, warzywami i sosem grzybowym
  • Marynowana polędwica w musztardzie i koniaku podana z gniecionymi ziemniakami, warzywami mix i sosem jarzębinowym
  • Eskalopki cielęce podane z risotto, szparagami i sosem cytrynowym
  • Eskalopki wieprzowe podane z ziemniakami, warzywami i sosem pomidorowo-bazyliowym
  • Smażone polędwiczki wieprzowe podane z plackami kukurydzianymi , cukinią z grilla i sosem pieprzowym
  • Chrupiąca pierś kaczki z czerwoną kapustą, ziemniakami struganymi i sosem calvados
  • Pierś kurczaka 'Laguna Beach' z frytkami, marchewką i sosem brzoskwiniowym
  • Pierś kurczaka po diabelsku w sosie pieprzowym podany z sałatką wiosenną i ryżem
  • Fileciki z indyka z ziemniakami paile, z jabłkiem i żurawiną z sosem miodowym
  • Medaliony parmeńskie z bobem, ziemniakami i sosem roquefortowym
  • Żeberka jagnięce z ziemniakami, warzywami i sosem rozmarynowym
  • Kotlety baranie z grilla podane z ziemniakami po dworsku z warzywami i sosem z czarnych oliwek
  • Warkocz trzech mięs /cielęcina, drób, wołowina/ podany z warzywami z wody i dufinkami podany z warzywami z wody i dufinkami
  • Rumsztyk z polędwicy wołowej ze smażonymi kurkami z cebulką podany z ziemniakami z koperkiem i sałatką wiosenną
  • Potrawka po meksykańsku podana z warzywami z grilla i ryżem na pikantno
  • Rolada woszczycka podawana z modrą kapustą i białymi kluseczkami

DZICZYZNA

  • Schab z sarny podany z kaszą po zbójnicku, z warzywami i sosem z trawy żubrowej
  • Schab z daniela z plackami ziemniaczano-grzybowymi, bakłażanem i sosem z różowego pieprzu
  • Schab z dzika podany z kluskami gnochi, buraczkami i sosem borowikowym
  • Gulasz z daniela podany z kasza gryczaną, bukietem warzyw, ćwikłą z chrzanem i zasmażaną kapustą
  • Rolada z daniela z kulseczkami lub ziemniaczkami puree, bukietem warzyw, ćwikłą z chrzanem i kapustą

STEKI

  • Stek wołowy z grilla z pieprzem zielonym podany z ziemniakami z wody i sałatą ze śmietaną
  • Stek wołowy z grilla z ziołami podany z ziemniakami z wody i sałatą ze śmietaną
  • Stek wołowy z grzybami z ziemniakami z wody i sałatą ze śmietaną

MAKARONY

  • Spaghetti po neapolitańsku z warzywami i sosem pomidorowym
  • Rigatoni pesto - z bazylią , serem i orzeszkami
  • Spaghetti carbonara z wędzonym boczkiem, pieczarkami , sosem śmietanowym i parmezanem
  • Spaghetti z owocami morza

DESERY

  • Krem catalana
  • Sałatka ze świeżych owoców egzotycznych z likierem Cointreau
  • Deser lodowy z owocami
  • Lody z orzechami i Advocatem
  • Sakwy z naleśników z owocami i polewą karmelową
  • Szarlotka na gorąco
  • Strudel śliwkowy z sosem karmelowym i gałką lodów